Værløse - Spanien tur/retur 2003

April/maj 2003

Rita og René
Dette års forårstur var med flere nye ting på programmet og skulle vise sig at blive en rigtig kultur-tur.
Første tur med den lille vinge, Rita's nye Honda NTV650 og første gang i Spanien.
Først lidt om Hnondaen - Rita havde i længere tid klaget over kædesmørreriet på Suzukien og efterhånden skulle der en del olie på den, hvis der blev kørt lidt friskt. Mulighederne blev gundigt undersøgt, men en maskine med kardan her det med at blive tung og det var ikke ønskværdigt. På en tur i Tyskland havde vi set en "mindre" maskine med kardan og en dag på Åboulevarden havde René også set en. Efter længere tids detektivarbejde blev det opklaret, at det drejede sig om NTV650-eren, nu kaldet Deauville. Deauvillen var bare heftig dyr, så vi besluttede os for en lettere brugt, der blev leveret fra V-Trading i Galten. Spændende at købe en MC via nettet og telefonen OG uden prøvekørsel. Stor ros til Verner, der leverede varen (som ny og 3800 km. på klokken) spændende var det at ankomme med Rita bag på for at gøre ud af Galten på 2 maskiner. NTV-eren blev hurtigt døbt den lille vinge efter sin storebror Goldwingen.
Ikke mange dage efter var vi på vej syd over og den nye maskine skulle stå sin prøve. Det var ikke mange sving inde i Spanien før der blev klaget over dårlig styrring i kurverne - øv. Da vi nåede Barcelona blev det besluttet at kontrollere dæktrykket - det så ud som om der var monteret lavprofildæk. Ikke underligt den opførte sig mærkeligt, dæktrykket var under halvdelen af det anbefalede. Alt i alt blev 
maskinen godkendt og gennemsnitshastigheden øget i forhold til tidligere, uden ekstra olieforbrug.
Sædvanen tro, var der ingen faste planer, men Rita tog jobbet som guide seriøst, så vi fik set mange kulturelle spændende ting: Dali museet, Barcelona med alle dens prægtige bygningsværker, Sierra Nevada med Granada og Alhambra og videre vest over mod Gibraltar, som vi ikke nåede i denne omgang. På vej tilbage mod Narbonne og autotoget smuttede vi over Pyrenæerne og Andorra. Billigt sted med rigtig mange udstyrsforretninger og dejlige veje til og fra. Turen op over den spanske højslette skal dog kun opleves en gang. Meget, meget lange helt lige veje som gør dækket firkantet.
Trods meget kultur absolut en tur der kan anbefales. Spanien er et dejligt land og prisniveauet er absolut rimeligt bare man holder sig fra de store turistområder.
Et godt råd er, at bestille billet til Alhambra i god tid i forvjen, så man kan få mulighed for at se hele området og sæt 2 dage af, hvis ikke du skal blive stresset.

Spanien01.jpg (77785 byte) Første stop i Spanien for at nyde udsigt og frokost.
Spanien03.jpg (81534 byte) Tidligt op og en tur rundt om et af Spaniens største forsvarværker. Et imponerende fæstning lige ved siden af Salvador Dali museet.
Spanien02.jpg (52537 byte) Den er vist ikke til at tage fejl af - Salvador Dali.
Kom tidligt, det er et meget populært udflugtsmål.
Spanien04.jpg (148100 byte) Imponerende hav den mand har arbejdet med. Ikke kun malerkunst men absolut også fysisk og foto.
Spanien05.jpg (109164 byte) Barcelona og et andet "must" nemlig la Sagrada de la Familia af Gaudi. Hvad den mand dog har haft fantasi til.
Spanien06.jpg (128894 byte) At bygningsværket er enormt, er der ingen tvivl om. det er nok mere tvivlsomt om det nogensinde bliver færdigt...
Vue_Fam_2.jpg (89821 byte) der bygges på livet løs og mon ikke der også skal sættes tid af til vedligehold.
Spanien07.jpg (76644 byte) Sierra Nevada bjergkæden er utrolig flot med sine evige hvide tinder. Husk at gøre det varme tøj klar inden turen går op i højderne, hvor det bliver koldt.
Spanien08.jpg (76515 byte) Spisepause i naturen.
Spanien09.jpg (115733 byte) Efter en lang dag og bjergkørsel er det godt med et ordentligt måltid og måske en enkelt slurk vin...
Havde vi vidst der kun var 20 minutter til Granada var vi nok kørt videre, men heldigvis opdagede vi det ikke. At sidde med udsigt til en gammel middelalderborg og dele dagens gode oplevelser er lykken.
Spanien10.jpg (208372 byte) Alhambra i Granada er et af verdens vidundere. Kun tåber stopper ikke her og oplever det fantastiske bygningsværk opført af maurerne, da de regerede over det meste af Spanien..
Spanien11.jpg (73126 byte) Inden for murene findes flere slotte og fæstninger.
Spanien12.jpg (137332 byte) Imponerende er vidst det ord der dækker bedst.
Spanien13.jpg (190751 byte) Der er også plads til små flotte bygninger med helt utrolige detaljer.
Spanien14.jpg (93615 byte) Vi var så heldige at få et værelse på hotel Americana midt i Alhambra. Reservation må klart anbefales - http://www.hotelamericagranada.com
Spanien15.jpg (83390 byte) Midt på den spanske højslette, man føler sig helt hensat til wild west.
Spanien16.jpg (153460 byte) SÅ kan det vist ikke blive mere kedeligt...
og på toppen af det hele var det bare varmt, så alt i alt ikke et sted vi lige længtes efter i Spanien.
Spanien17.jpg (158837 byte) Heldigvis tager selv en højslette slut og så blev der spændende og flotte oplevelser igen.
Spanien18.jpg (92444 byte) Ind mod Pyrenæerne ændrer landskabet totalt karakter og enkelte hvide toppe ses igen.
Andorra01.jpg (71660 byte) Efter en overnatning i Andorra (meget billigt) gik turen mod Frankrig. Skulle der være for meget sne på toppen kan man køre igennem en tunnel.
Andorra02.jpg (66160 byte) Der er koldt på toppen, men helt utroligt smukt.
Andorra04.jpg (193924 byte) OK - Gran Canyon er større, men det her er altså også flot.
Andorra03.jpg (49330 byte) Bjergene bliver afløst af mere bløde bakker og vi nærmer os igen Middelhavet.
hotelmad.jpg (137943 byte) Sidste aften i Frankrig nydes med mad og vin på værelset. Man kan altså godt blive træt af restaurationsbesøg hver dag.