Narbonne via Normandiet og Bretagne 2005

24. april til 8. maj 2005

Rita og René
Turen var planlagt til at Narbonne, hvor der var bestilt plads hjem med Autozug. Vejen ned skulle foregå via Normandiet og Bretagne. Alt i alt omkring 4000 km. i bagdelen inden vi ville være hjemme igen.
Første gang med GPS (Garmin 2620), der viste sig at være den perfekte vejviser. Efter vi havde taget 3. afkørsel fra motorvejen efter Femern, så vi ikke en eneste meter motorvej inden vi kørte om bord på toget i Narbonne 2 uger senere. Faktisk så vi på denne tur langt flere landbrugsredskaber end vi så lastbiler. Vejene var ind imellem så små, at der groede græs på midten. Det tog lige et par dage at vænne sig til GPS-en. Et par regler vi hurtigt lærte:
1. Kør kun mod tankstation, hvor der ligger flere samlet. Skulle den ene være lukket, er der rimelig sandsynlighed for at en af de andre er åbne. NTV-eren kørte vist på de sidste dampe den ene dag.
2. Kør mod de større byer og landeveje, når tiden nærmer sig for at finde et overnatningssted. Der er ingen kroer eller hoteller ude i de helt små byer og hotellerne i GPS-en er ikke de billigste.
Alt i alt en pragtfuld tur, der gerne gøres om, bare på et lidt senere tidspunkt. Temperaturen nåede ikke meget over 10 grader før vi kom ned til Middelhavet og vi fik et par ordentlige skyller undervejs.
Normandiet byder på rigtig mange fantastiske oplevelser, ikke så meget køremæssigt, men kulturelt. Ud over strandene fra D-dagen findes her nogen af de flotteste haver i Frankrig og uanset om du er havemand eller ej, er det helt sikkert en kæmpe oplevelse. Check lige om det er en af mindedagen du ankommer til området. Vi var der da 60-års dagen for landgangen blev fejret - lidt mange mennesker.
Bretagne har en vild flot natur og bautastenene er imponerende. Tag endeligt turen helt ud vest på. Ud over betagende, flot og imponerende natur serverer de fantastisk seafood. Vejene er begge steder fortræffelige, hvis det ikke lige er udfordring man er på jagt efter ;-)
Efter flere problemer igennem vinter og forår var 1100-eren blevet lovet helt klar. Den kørte også perfekt til vi nåede Sydfrankrig, men-men... Efter en herlig tur fra Cap d'Agde til Andorra for at få monteret et nyt fordæk, ville den pludselig igen ikke mere. Så er gode råd dyre, når man står på en øde vej i Frankrig uden at kunne et ord fransk og ens personlige tolk befinder sig langt væk. Det lykkedes via SOS at få arrangeret en bil til at samle maskinen op og samtidig køre forbi lejligheden vi havde lejet. 1100-eren blev afleveret i Perpinon, hvor fra de 2 dage senere ringede og spurgte om vi ikke snart hentede den for den fejlede jo ikke noget. Ud og hente den, tilbage på stranden og nyde de sidste dage i solen. Natten før vi skulle køre til Narbonne og toget regnede det, så for at være sikker blev bimmeren startet tidligt - den spandt som en mis eller hva' sådan en bokser nu siger. Alt blev pakket og afsted gik det mod toget, sådan cirka 15 meter så døde l.....
Efter megen snak frem og tilbage, tænders gnidsel og stress blev SOS overtalt til at transportere den til toget. Samme flinke redder kommer og samlede os op, til Ritas og den lille vinges store fornøjelse. Vel ankommet til Narbonne syntes vores redningsmand vi lige skulle checke om den nu ville starte og BRUM, no problem...
Resten af turen forløb uden problem, det var først da den blev vasket, den igen ikke ville starte. Det viste sig at være en hall-et-eller-andet, som faktisk var blevet skiftet inden turen, men som åbenbart igen var defekt. BMW fik sine første skrammer i troværdigheden.

Tyskland_ned.jpg (82104 byte) Et stykke nede i Tyskland - Så skal der bare nydes en karrywurst med pommes og det hele...
Morgenmad.jpg (88407 byte) Er du i Tyskland den 2,. maj skal du ikke forvente for meget af hotellerne. 1. maj fejres med bravur og soven længe den 2. maj. Her fik vi serveret en meget interimistisk morgenmad af nogle endnu ikke helt ædru, men meget flinke krofolk.
calvados.jpg (95609 byte) Så er Normandiet og området for en ret så god drikke nået.
frokost.jpg (108363 byte) Rita er ekspert i at anrette de mest indbydende frokoster i det grønne. Nu skal vi bare lære at rigtig roquefort ost er lavet af mælk der smager alt for meget af uld. Godt der også var købt lidt gåselever.
Prinsesse.jpg (107393 byte) Sov sødt lille prinsesse. Denne gang blev det dog ikke på et slot, der var nemlig fuldt optaget - husk når D-dagen mindes er der mange turister i Normadiet.
Normandiet_01.jpg (66018 byte) Første blik af kanalen og området hvor den store landgang fandt sted.
Normandiet_strand.jpg (44212 byte) En af de strande der blev ryddet og opbygget en havn for landsætning af tropper. Det er et must, at se hele historien på det lokale museum. Dybt imponerende bygningsværk, hvor af en del stadig kan ses i havet og på stranden.
Monethave_02.jpg (112798 byte) Monets have - kom når dørene åbnes om morgenen ellers skal du gå i gåsegang hele vejen rundt og der er faktisk et godt stykke.
Meget-meget flot have, der skal ses hvis du er i området.
Monethave_01.jpg (110881 byte) Ingen tvivl om, hvor Monet har hentet sin inspiration.
Frokost_lang_mad.jpg (71682 byte) Så skal der spises...
Rita_have_02.jpg (121493 byte) Endnu en have, denne gang helt for os selv - alle andre var vist skyllet bort.
Rita_have_01.jpg (122753 byte) Fransk og flot.
hotel.jpg (81296 byte) Noget af det hyggeligste, når man ikke kører på de største veje er de skønne hoteller. Værelset var lille, toilettet på gangen og ingen varme, men maden var pragtfuld og prisen lige efter vores smag.
michel.jpg (103345 byte) Sct. Michel er en kæmpe oplevelse, men vær der tidligt. Turen frem, op, ned og tilbage kan gøres i MC-tøjet, men rigtigt fodtøj er absolut at foretrække. Det er stort og du skal tage dig tid til at se det hele.
have_01.jpg (119117 byte) Og så lige den sidste have, der var den mest imponerende af dem alle. Rundturen tog en time og var alle pengene samt besværet værd. Tag en snak med Rita om hvor den var og hvad den hed.
Normandiet_bar.jpg (68513 byte) Tid til kaffe og kage.
Normandiet_skov.jpg (110715 byte) Skønne veje, men ikke de helt store køreudfordringer.
Normandiet_hotel.jpg (81747 byte) Motel på fransk. En tur til den lokale købmand sikrede en kølig inden restauranten åbnede. Pragtfuldt sted, med drømmemad og fornuftige priser.
bauta.jpg (107034 byte) Ham Obelix har godt nok været stærk. Det her var en af de store bautasten, men det var nu mere antallet af sten der imponerede. Ingen tvivl om at vi har nået Bretagne.
lavvande.jpg (73661 byte) En tidevandsforskel på helt op til 15 meter kan ses.
Cherbourg.jpg (65047 byte) Vi har været i Cherbourg, men ikke set byen - den var faktisk ret kedelig at køre igennem, så vi fortsatte efter en varm kop kaffe.
raz.jpg (100406 byte) Pointe du Raz er der i mod et absolut must. Den vestligste del af Frankrig, hvor Den Engelske Kanal mødes med Atlanterhavet.
raz_rita.jpg (101341 byte) Her sad vi bare og beundrede naturen i mere end 1 time - DYBT imponerende.
raz_02.jpg (130979 byte) Helt vild at forestille sig hvor mange liter vand der bliver flyttet - godt man ikke dykker der...
Rita_atlanterhavet.jpg (76457 byte) Atlanterhavet viser sig fra sin milde, men lidt kølige side.
caix.jpg (95587 byte) Så gik turen syd over, ned forbi dronningen og prinsegemalen. Vi havde nu ikke tid til at kigge ind, for nu ville vi ned i varmen. Det gik faktisk så hurtigt, at der ikke blev taget flere billeder. Men toget gik nord på efter et par dage i Cap d'Agde med sol på maverne.