2008 Harzen

10. til 12. oktober
Flemming B
, Flemming F, Erling,  Peter P1, Rita, René
Oplæget fra "formanden" (F1) var:
"På René og Ritas utallige opfordringer (så nu er ansvaret deres!) har jeg valgt hotellets "Erlebnis-(Schwinger-?)Club-Wochenende-Angebot", som skulle indeholde lidt af hvert, bl.a. Tanz Samstag Abend. Dette SchwingerClub Angebot indeholder således også aftensmad fredag og lørdag aften, så du må hellere stramme hanen, så du kan nå at få noget for pengene, Peter!
Jeg har også booket garage til mc'erne. Det skulle koste 3 Euro/mc. Om det er pr. nat eller for begge nætter, er jeg ikke klar over. (Det betøde nu ikke så meget for de stod uden for uden problem).
Dertil kommer nok lidt Kurtax, gætter jeg på. Og det plejer erfarinxmæssigt at ligge omkring €1/nat.
Så alt i alt kommer opholdet på Seela til at koste os så'n ca. 122-125/svend ell. lotte."
5 mand, eller rettere 4 mand og 1 pige, mødtes i Greve til en dejlig brunch inden turen gik syd over 0945. Efter sejlturen kom pølsevognen i front og ledte vej syd over. Det vil sige lidt mere vest end syd over, så vi endte op midt i myldretiden i Hamborg. Et lille råd, til alle Garmin (verdens bedste GPS) brugere, hvis I sætter den til ikke at køre motorvej, så kan I risikere at komme meget store omveje. Hotel Seela blev nået kl. 1900. Efter en Doktor Nielsen (eller var det to) blev aftensmaden fortæret og ventetiden til Peter ankom 2230 blev brugt på fornuftig vis med lidt øl og sandfærdige MC-historier.
Lørdagen startede med "Seela schlemmerfrühstück vom Buffet" inden dagens tur startede 0830 efter diverse kædestramninger og -smøringer, eller hvad det nu er man bruger tiden på, hvis man ikke kører Bimmer. Vejret var flot, men vejene fugtige, så de første par timer gik stille og roligt igennem Harzens flotte efterårslandskaber. Det blev hurtigt indset, at den oprindelige cirka 530 km tur skulle modificeres undervejs, hvis vi skulle nå hjem til aftens højdepunkter, stor buffet og en time på keglebanen. En pragtfuld dag, dog med en kedelig bilulykke på Küffhäuser. Küffhäuser er en hel fantastisk strækning på cirka 7 km. hvor det ene sving afløser det andet i en uendelig rækkefølge. Desværre meget berømt og derfor med rigtig mange både MC- er og biler, der skal prøve grænser. Ruten kan absolut anbefales, men er nok bedst på en stille hverdag uden for mange, der kører med hovedet alle andre steder end på toppen af halsen.
Søndag startede med en lille opvarmningstur, eller måske rettere fototur, for der var rigtig mange "blitzer" undervejs til Flemming, Flemming, Peter og René inden selve hjemturen begyndte kl. 1000.
På vej nord over var det Tom-Tom's tur til at lede på afveje, denne gang gik det øst over, men vejene var smukke, så pyt med det. Inden færgen blev nået, skulle udstødningerne lige renses ud, så fra Lübeck og nord på, var der ikke nogen biler, der overhalede...
Sverige og hjemmet blev nået ved 19-tiden efter en hurtig tur op fra Rødby, inden der blev sagt farvel ved Den Gyldne Mågevinge ved Karlstrup.
dsc01602.gif (416335 byte) Så blev det endelig tid til frokost på vej syd over.
Gad vide hvor maden bliver af?
dsc01606.gif (351675 byte) Nogen har mere behov for føde...
dsc01605.gif (377238 byte) ...end andre.
Og når man kommer fra Sverige, skal man pokkers tidligt op...
Keglespil Vi sprang tanzen over og gik direkte til keglespillet, der ikke må forveksles med bowling. Der var stor enighed om, at det var svært - Ikke en eneste fik full strike og det var HELT sikkert ikke på grund af de store fadbamser.
dsc01607.gif (420024 byte) Alle de flotte maskiner linet op - Specielt dem på højre fløj...
Et lille gruppebillede efter en dejlig frokost på en kro/hotel med et imponerende menukort.
dsc01608.gif (439976 byte) Der skal lige strækkes ben og checkes GPS. Bemærk de utrolig flotte farver på træerne.
Küffhäuser P-pladsen lige før Küffhauser strækningen. Her mødes alle galningene inden rullen bliver vredet i bund. Desværre gik fornøjelsen af turen, da 2 biler kørte sammen i det første sving lige efter det hvide hus.
Kaffepause med udsigt til Bloksbjerg Sidste kaffepause den dag inden turen gik i fuld fart tilbage mod hotellet og endnu en god aften.
Der er rigtig mange fartkameraer på vej ned fra toppen til Bad Harzburg og alle blinkede fornøjeligt til os.
dsc01610.gif (405016 byte) Morgenfriske fyre, der lige tager sig en kop kaffe inden den store fotosession skal finde sted en sidste gang inden turen gik hjem over.
Det bliver kedeligt, når kameraerne også tager billeder bag ud...
dsc01611.gif (302615 byte) Det er alt for tidligt til at heksene er stået op på Bloksbjerg, men selve bjerget kan skimtes igennem morgendisen.
Planlagt_tur.gif (274641 byte) Lørdag som den var planlagt. Med tørre sommerveje er det helt sikkert ikke noget problem.
Tur_Harzen.gif (408856 byte) Lørdag som den blev kørt.
De fugtige veje gjorde gennemsnitsfarten noget lavere. Det var først over middag vejene blev tørre og hurtigere.
tur.gif (256499 byte) Næsten hele turen, som den blev kørt.
Turen til og fra Harzen kan gøres mere eller mindre afvekslende. De mest seneriske og sjove veje er ubetinget den i østlig retning.
Det er absolut ikke en god ide at lægge vejen igennem Hamborg og slet ikke fredag eftermiddag, medmindre man vil besøge nogle af de store udstyr forretninger.
Totalt blev det til godt 1600 km. med en gennemsnitsfart af lige nøjagtig 80 km/t. Forbrug på R1200 RT-eren blev 17,5 km/l eller 5,7 l/100km.

Top af siden