2010 Aspargestur

30. april til 3. maj Rita og René
Sæsonen for hvide asparges starter i Tyskland medio april og løber til medio juni. Vi elsker begge denne dejlige grøntsag, så da vi så en annonce for hotelophold i "aspagesland" blev vi enige om at køre en tur syd over.
Første dag blev kort, da Rita havde vagt til 1540, så turen mod Inger og Ole i Middelfart blev modificeret undervejs. Over Sjælland gik det af hoved- og biveje. En rigtig dejlig tur, der faktisk ikke tog meget længere tid end havde vi kørt motorvej hele vejen. Efter Storebælt blev det motorvej til Odense, hvor vi gik lidt nord over inden kursen igen gik mod Middelfart. Fyn er virkelig en dejlig ø, som vi kommer til at se mere til. Fredag aften blev tilbragt i rigtig dejligt og hyggeligt selskab mens et dejligt måltid og gode vine.
Efter en god nats søvn og et overdådigt morgenmåltid var vi klar til at smutte syd over. Nu skulle den nye Zumo 660-er testes. Desværre var vejret ikke lige perfekt. Regn og våde veje er ikke lige Renés favorit, men DMI havde lovet bedre vejr i løbet af dagen. Inden vi nåede Frøslev var regnen ophørt vi var blevet vindtørrede. Det var første gang vi begge var i og så Frøslevlejren, der i dag er en officiel national mindepark for de Frøslevfanger, som ikke overlevede opholdet i KZ-lejr. Der er flere aktiviteter og museer på området. Vi begrænsede os til Frøslevlejrens Museum, der beskriver og viser forholdene i lejren, da den blev brugt af tyskerne til at opbevare primært politi og sabotører. På vej ud var vi forbi Amnesty Internationals permanente udstilling, hvor Inga og kaj hjælper om sommeren. Der var varm kaffe på kanden, så selv om Rita havde sat næsen op efter noget sødt, så var det bedre end ingenting. Videre syd på blev det desværre igen regnvejr. Da vi nåede frem til dagens mål Wingen, var skuffelsen ikke let at skjule, da det viste sig at det udvalgte hotel havde lukket i restauranten både samme aften og dagen efter. Et hurtigt check på GPS-en viste, at der var et hotel lige ud til Elben 18 km. væk, så trods højlydte protester og mumlen i hjelmen fra "kosteføreren" blev en ny destination aktiveret. Heldigvis var Ritas hjelm ramt af "talebesvær" ellers havde jeg nok måttet finde en anden kanal for at få ro. Heldigvis viste det sig, at hotellet Fährhaus Tespe på den nye destination var rigtig dejligt og vi fik værelse med udsigt direkte til Elben. En Doktor Nielsen, at varmt bad og andet tøj på, så var vi klar til at smovse os i friske hvide asparges.
Søndag var afsat til en tur på områdets "Spargelrute". Vejret var køligt, men solen skinnede og der var lovet stigende temperaturer. En dejlig dag med gåtur i Ulzen, der ikke var specielt spændende. Vi fandt en rigtig gammel bygning, hvor der havde været restaurant i hundreder af år. Efter eget udsagn var de specialister i schnitzler, så det blev testet. Absolut ingen tvivl om, at de vidste hvordan en schnitzel skulle tilberedes, eneste klagepunkt var, at de kun havde mørkt øl af weissbier typen. På vej rundt var vi kørt igennem Lüneburg, som vi blev enige om, skulle undersøges lidt nærmere. Ruten blev afkortet og omlagt, så vi kom tilbage for at se den gamle bydel. Da vi kom tilbage til Lüneburg var der mere eller mindre trafikkaos. Det viste sig, at der var åbent i alle forretningen, selv om det var søndag. Heldigvis er det altid nemt at finde en P-plads til 2-hjulere, så inden længe vandrede vi igennem den gamle bydel med alle dens flotte og velbevarede bygninger. Fyldte med synsindtryk fra forårsgrøn natur og tysk kultur gik turen tilbage til hotellet, hvor stor dunkel og hvide asparges ventede.
Mandag morgen vågnede vi til mørke regntunge skyer, der havde lukket op for sluserne. Vi nød hotellets overdådige morgenmåltid og begav os ud i syndfloden. Heldigvis lysnede det nord for Hamburg og inden vi nåede færgen var det blevet tørvejr, men termometret ville ikke snige sig over de 10 grader. På færgen blev vi enige om, at tage de små veje nord på og smutte ind forbi Eva til en kop eftermiddagskaffe. Eneste lille bump på vejen var, da vi som de eneste holdt og ventede på færgen i Stubbekøpinge for at komme til Bogø. Færgen sejlede slet ikke, så et godt råd er, check lige fartplanen inden turen planlægges den vej. Heldigvis er det ikke den helt store omvej at køre over Farøbroen, så det gik hurtigt nord over igen. Et kort stop i has Eva i hendes skønne hjem blev det til inden vi igen var nået hjem.

Links:
Frøslevlejren - Et besøg værd
Hotel Fährhaus Tespe - Hyggeligt hotel med udsigt over Elben.
Stubbekøpinge - Bogø færgen

Garmin log
dag-01.jpg (555375 byte) Dag 1 fra Frederiksberg til Middelfart 232 km.
dag-02.jpg (1158826 byte) Dag 2 Fra Middelfart til Tespe 381 km.
dag-03.jpg (519862 byte) Dag 3 Rundtur i aspargesland 242 km.
dag-04.jpg (1010982 byte) Dag 4 Tespe til Klagshamn 453 km.
dag.jpg (363358 byte) Komplet tur blev på 1308 km. og er forbrug 20,4 på pølsevognen.

Statistik for turen:
1308 km. med et forbrug på 20,4 km/l eller 4,9 l/100 km.

Top af siden

p5010122.jpg (917873 byte) I Middelfart besøgte vi Inger og Ole.
Aften gik med en dejlig middag, gode vine og hyggeligt selskab.
p5010123.jpg (1112065 byte) Ole stod for den dejlige menu og fremviste sine nyeste tiltag inden for malerkunsten.
p5020127.jpg (700692 byte) Hotel Fährhaus i Tespe er et hyggeligt mindre hotel med OK priser og rigtig god mad. Om sommeren kan man sidde uden for og nyde Elben lige ved siden af hotellet.
p5020126.jpg (741164 byte) Udsigten over Elben fra hotellets terrasse og fra vores værelse.
p5020125.jpg (1178000 byte) Der klargøres inden dagens rundtur i Aspargesland.
IMAGE_033.jpg (790412 byte) Elben er en stor flod, der altid er spændende at se på. Her var der et mindre færgeleje.
IMAGE_034.jpg (707984 byte) Der blev nydt en kop kaffe og kage med flødeskum - lykken er...
IMAGE_035.jpg (969918 byte) Der blev gjort middagsstop i Uelzen, der bød på lidt gammel by. Som mange andre tyske byer var det dog et begrænset antal rigtig gamle bygninger.
IMAGE_037.jpg (751336 byte) Vi fandt byens ældste værtshus / restaurant, hvor de serverede gode schnitzler og kold øl.
IMAGE_040.jpg (843430 byte) Det er her de skønne hvide asparges kommer fra.
IMAGE_041.jpg (723328 byte) Lüneburg blev genbesøgt efter formiddagens hurtige kig. En spændende by med en meget flot og velbevaret gammel bykerne.
IMAGE_042.jpg (884005 byte) Overalt myldrede det med mennesker. Forretningerne havde søndagsåbent og det må siges at være meget-meget populært. Alle de lidt større indkøbsgader var pakkede med menneske.
IMAGE_043.jpg (978854 byte) Imponerende dør ind til byens gamle apotek.
IMAGE_044.jpg (1028291 byte) Blå himmel og kirkespir.
IMAGE_049.jpg (1037185 byte) Godt vi var på 2 hjul ellers havde det været meget svært at finde en P-plads.
IMAGE_051.jpg (1033645 byte) Vel hjemme på hotellet igen nydes et glad dunkel med "ren energi" i baggrunden.
IMAGE_052.jpg (887174 byte) Nedtur - færgen sejler ikke endnu...
IMAGE_053.jpg (826202 byte) Et hurtigt stop hos Eva inden det sidste stykke vej blev klaret.

Top af siden